Lauko durys

Džiaugiuosi galėdamas pristatyti naują produktą – ypač šiltas lauko duris. Šios durys pagal mūsų idėją ir dizainą pagamino Tilus. Durų varčios termoizoliacinėms savybėms pasiekti panaudojome 100mm PIR plokštę, kurios varža yra apie 4,5m2K/W. Kadangi plokštė aprėminta, joje yra langas (paradinėse duryse dviejų kamerų stiklo paketas ir papildomas stiklas; viso 4 stiklai, kitos be papildomo stiklo), staktos taip pat medžio ir visos šios medžiagos yra labiau laidžios šilumai, tai suminė durų varža bus mažesnė, bet tikėtina, kad ne mažiau 3m2K/W. Tai labai geras rezultatas, nes ieškodami durų geriausią varžą pavyko surasti R~1,25m2K/W. Be varžos yra labai svarbu durų sandarumas. Sandarumą garantuos dviguba gumos tarpinė. Nors varčia atrodo įspūdingai plati, durys varstosi visai nesunkiai – tai trijų vyrių nuopelnas. Paradinėse duryse, tarp stiklo paketo ir vidinio stiklo esančioje erdvėje sumontuotas LED apšvietimas, dabar veikiantis nuo 220V bet ateityje bus pajungtas nuo 12V namo apšvietimo sistemos, maitinamos saulės fotovoltinės jėgainės. Visos durys su švediškomis spynomis ASSA, trijų fiksavimo taškų. Durys sumontuotos tai kaip ir langai: šiltinimo sluoksnyje, montažines juosteles tvirtinant sraigtais į betoną, difuzinės sandarinimo juostos, montažinės putos. Įsivaizduokite, koks jausmas – pirmą kartą užrakinti namus 🙂 pagaliau namas tampa sandariu (liko keletas skylių lubose, kurios užsitaisys pabaigus montuoti ventiliacinę sistemą). Nors labai laukiam pavasario, bet labai reikėtų keleto šaltų naktų – nekantraujame pamatyti namo termonuotraukų (termovizija). Labai įdomu kaip nuotraukose atrodys naujausias produktas rinkoje – itin šiltos pasyvaus namo durys!

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized ir pažymėtas , , , , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

37 komentarai

  1. Mantas sakė:

    didelis kainu skirtumas nuo standartiniu duru?

    • Vilius sakė:

      Žiūrint su kuo lyginsite. Jei su brendais, kaip Hormann – maniškės truputi pigesnės. Bet paėmus lygiavertį produktą – toks Vokietijoje kainuoja 3500-7000eur. Todėl manau kaina yra prieinama – pabandykite pasiteirauti gamintojo.

    • Martynas sakė:

      teiravausi pas gamintoja, kaina apie 3500Lt…

      • Vilius sakė:

        Na ne ką pigiau ir man, kaip bendraautoriui, atsiėjo:) bet manau jos to vertos – ir gražios, ir šiltos ir sandarios. Rudenį, atšalus bent iki -10C padarysiu termovizinių nuotraukų, sužinosime ar tikrai viskas puiku.

  2. ramunas sakė:

    buvau paziuret.ryt atvaziuos ismatuot..cia rase R~1,25m K/W,o ofise 0,7om K/W uzdeta ant reklamuojamu duru.ar as cia ko nesuprantu,bet to pvz.kaina 4000lt.kaina aiski,tik del varzos nesupratau..o gal kaip anksciau,reklamoj viena,o daro kita.

    • Vilius sakė:

      Ofise jūs matėt ne varžą, bet šiluminį laidumą, tai du atvirkštiniai dydžiai. Varžą gausite vienetą dalindami iš laidumo ir atvirkščiai. 0.7 laidumas paimtas iš akies, matyt vis dar nesertifikavo gaminio SA institute. Varža tikrai bus didesnė nei 1/0,7, tokia reikšmė paimta atsargiai, neapgaunant pirkėjų. Kainos negaliu komentuoti, atrodo didelė. Tik rinka ir konkurencija gali nustatyti kainas, na dar pirkėjo gebėjimas derėtis. Kaip minėjau savoms durims prognozuoju varžą apie 3.

  3. ramunas sakė:

    dekui.apsvietet.as tolimuju reisu vair.todel su tom varzom problem.norejau 3vnt.,bet uzprasiau 2vnt.ryt ismatuos.nenorejo duot nuolaidu uz 3,tai apsiribosiu 2 kol kas.manau turetu istatyt kaip priklauso su visom regalijom.ryt kaina ir issiaiskinsiu.man vienaip,zmonai kitaip aiskino.matyt pagal asmeni modeliuoja kiek nulupt..

  4. Dainius sakė:

    sveiki, siandien ir man atveze tokias duris. padejau is busiuko inest i nama. ir iskart kilo itarimas. kodel jos tokios sunkios???????, jei varcioj pir plokste. paketa pats daviau 48 mm. irgi lauksiu termovizijos

    • Vilius sakė:

      Sveikinu su šiltom durim! Sunkios nes vis tik turi medžio rėmą, pati plokštė nėra iš lengvųjų, staktos ne kartoninės ir jūsų paketas gerokai prie to prisideda. Tai neturėtų labai jaudinti – juk daugiau nebekilosite. Jei varstysis lengvai tai svoris nesvarbu. Nepamirškite pasidalinti termovizijos nuotraukomis.

      • Dainius sakė:

        Labas Viliau. seniai nesirodziau.turiu ataskaita sandarumo matavimu su termo nuotraukom. pasidalint tikrai nepamirsau. laikas nepaprastai greit lekia. tik nezinau kur galeciau imest savo namelio duomenis. paprasciausia man butu permest i maila.

        • Vilius sakė:

          Sveikas Dainiau, nuotraukas sukeli į picassa, google dcs ar fotki, padarai jas viešai matomas (ten toks parametras, kad visi gali žiūrėti be slaptažodžio) o nuorodą į nuotraukas įdedi čia, visi norintieji pamatys viską, ką sudėsi.

  5. Dainius sakė:

    dekui, svoris gasdina, nes trobele pas mane karkasine :). siandien istate, namas nedreba uzdarant 🙂

  6. Marius sakė:

    Keista, kodel medines duris pasirinkote? Medzio juk statyboje beveik nenaudojate ir lauko salygom tos durys nelabai atsparios atrodo…

    • Vilius sakė:

      Medis patogi medžiaga šilumos izoliacijos atžvilgiu. Gryno medžio lauko duryse yra labai mažai, tik karkasas, jis dengtas drėgmei atsparia plokšte. Grynai į lauką įstatytos tik kiemo durys, paradinės ir garažo durys stovi būsimame tambūre, kuris nuo lauko bus atskirtas stiklo-aliuminio konstrukcija.

  7. DarVar sakė:

    Atrodo puikios durys.
    Kokia filosofija remiantis nedejote rimtesniu spinu. Na bent nuotraukoje tai galima sakyti ju nematyti. Sakydamas nera turiu galvoje nieko panasaus kaip sharvuotose duryse. Ar manote, kad i nama per duris neverta laustis.
    Tiesiog idomi nuomone.

    • Vilius sakė:

      Sveiki,
      Taip, spyna tik “vidutinė“ ASSA, nėra logikos šarvuoti duris kai name pilna langų – ir balkone, į kurį labai nesunku įkopti, ir vitrina iki žemės. Spyna tikrai nėra šimtaprocentinė saugumo garantija. Labiau pasitikiu apsaugos sistema, budriais kaimynais ir greita saugos tarnyba.

  8. DarVar sakė:

    Sveiki dar karta,
    Nezinau ar verta, bet gal bus idomu.
    Pasidalinu sio ryto (-16c) mano duru nuotrauka 🙂

    • Vilius sakė:

      Sveiki DarVar,
      Nieko naujo, viskas standartiškai – peršala spyna. Metalas yra labai laidus šilumai, lauke mostelėjus neigiamų laipsnių dėl šilumos laidumo jūsų spynos vidinis paviršius atšalo, pasiekė rasos tašką – ant spynos ir rakto pradėjo kondensuotis patalpų ore esanti drėgmė, temperatūrai krintant žemiau nulio kondensatas užšalo – turite šerkšną.
      Savo lauko durims gamintojo prašiau užrakto su ne kiaura spyna, t.y. šerdėlė nekerta kiaurai varčios, nežinau ar įvykdė mano norus – rytoj patikrinsiu, ar nešerkšnoja kaip jūsų.

  9. chypsa sakė:

    sveiki kaip dėl to durų rankenos šarmojimo? Nes noriu užsakinėt tokias pat tik dvivėres?

  10. marius sakė:

    Įdėjote į duris ketvirtą stiklą, ar nesvarstėte, kad vidinis šio stiklo paviršius gali rasoti? Aš irgi galvoju, šalia įvadinių durų, į angą su stiklo paketu sumontuoti papildomą stiklo paketą. Suprantu, kad sumažės šiek tiek šviesos pralaidumas, tačiau šilumos varža, neskaitant rėmo, išaugtų bene dvigubai. Ką manote?

    • Vilius sakė:

      Rasoti gali jei ant stiklo gaunasi rasos taškas, t.y. jei stiklo paviršius atšals iki ~+14C. Tai neįmanoma kol patalpoje bus šildoma, iš lauko pusės jį saugos paketas.Todėl drąsiai dėkite stiklą, bet iš vidinės durų pusės.

  11. Zydrunas sakė:

    Sveiki Viliau,
    kaip perziemojo Jusu lauko durys? ar darete termoviziniu nuotrauku,kaip zadejote:)

    • Vilius sakė:

      Iki termovizijos kol kas nepriėjau. Garažo durys stovi kaip tik ką įdėtos, bet namo dėl skirtingų vidaus ir lauko temperatūrų truputi susikraipė, reikia sureguliuoti vyrius – sunkiai užsirakina. Medis yra medis…drėgmė jį veikia.

  12. Marius sakė:

    Sveiki Viliau, pagal UWERT įdėjau į duris papildomą stiklo paketą, tai man ant paketo vidines puses krenta temperatūra iki +12C ir vadinasi gali susidaryti kondensatas? O kai pažeminu lauko temperatūrą iki -25C, kondensatas gaunasi išorinio paketo viduje. Ar gali čia jis susidaryti, jei paketas sandarus?

    • Vilius sakė:

      Ne, paketo viduje kondensatas neįmanomas, nes ten drėgmės nėra. O ar bus ant stiklo vidinės pusės – uwert’as turėtų parodyti. Mažai šansų, nes paketas neblogai atskirs šaltį, o stiklas dėl savo didelio laidumo šilumai išliks pakankamai šiltas…bet uwert’as žino geriau 🙂 Reikia palikti dvi nedideles ventiliacijos angas tam, kad oras tarp paketo ir stiklo truputi keistųsi, kaip ir variantas jei susidarytų drėgmė.

  13. Zydrunas sakė:

    Sveiki,Viliau
    O jeigu laukiniu duru rema daryciau is termo medienos? kaip manote,ar pagelbetu nuo kraipymosi? pardavejai deklaruoja,kad dregmes igeriamumas 15-20 % mezesnis nei neapdorotos medienos. pataisykit,jei klystu. Taigi,kokia Jusu nuomone?

    • Vilius sakė:

      Sveiki,
      Ažuolą, pušį, dar kelias rūšis žinau, bet termomediena – man naujiena 🙂 negaliu pakomentuoti. Logoškai mąstant geresnė mediena – geresnis gaminys.

  14. TomasV sakė:

    Praėjo kažkur du metai (sprendžiu pagal įdėtos temos datą),ar pasiteisino jūsų durų pasirinkimas?Gal jau padarėte termovizinių nuotraukų ir kokie rezultatai?Esu susidomėjęs tokiomis durimis.

    • Vilius sakė:

      Kol kas dėl durų didesnių problemų nėra. Paradines gamintojas reguliavo praeitą rudenį, jos termovizijoje atrodo idealiai. Kiemo durys dėl statybinės drėgmės truputi pasikraipė, liko nereguliuotos, todėl kokybiškai neužspaudžiamos tarpinės, yra infiltracijų – būtina reguliuoti. Bet tai ne gamybos brokas, tiesiog reguliavimo trūkumas. Rekomenduoju!
      Gal tik dažymas truputi galėtų būti kokybiškesnis, brangesni dažai, storesnis sluoksnis…statybos procesą atlaikė sunkokai, bet gamintojas žada ryte išimt, o vakare atvežti varčias “kaip naujas“.

  15. dainius sakė:

    Jie bent bandymus laboratorijoje ar pasidarė, kokias reikšmes gavo

  16. norbertas sakė:

    Sveiki Viliau, kaip tik ieškausi durų karkasiniam namui, užkliuvo jūsų blogas. Na ar po 3.5metu viskas taip pat ok?

  17. Dalius sakė:

    Gal galėtumėte pakomentuoti, kodėl rinkotės tokias, o ne plastikines ?

  18. Juozas sakė:

    Sveiki,

    Kaip laikosi jūsų durys? Praėjo du metai nuo paskutinio atsiliepimo. Ar rekomenduojate? Koks jų stovis ir t.t.

  19. saulius sakė:

    Atrodo šauniai. Būtų įdomu pamatyti termovizines nuotraukas. Noriu paklausti, gal jums bus tekę susidirti, ar faneruotos lauko durys turi didelį šilumos pralaidumą?

Parašykite komentarą