Plytelės

Po truputi pereinam prie finalinės namo statybos stadijos – apdailos. Čia pasirodysime pasiekimus sienas ir grindis klojant plytelėmis. Pradžiai labai norime pasidžiaugti ir rekomenduoti plyteles klojusį Mindaugą 8 612 90092. Mums labai pasisekė, kad sutikome Mindaugą (teisybę pasakius jis yra jau klojęs plyteles mūsų dabartiniame būste gal prieš 8 metus, todėl žinojome, kad viskas bus gerai). Iš jo sulaukėme labai daug patarimų ir pasiūlymų, dar vienas dalykas tas, kad likučiai po atliktų darbų yra juokingai, netgi pavojingai maži – po plytelę-dvi nuo kiekvienos rūšies. Taigi mes užsakome o Mindaugas kloja – vos ne ideali komanda 🙂 Aišku dabar tai atrodo linksma ir net juokinga, bet prieš pradedant darbus suskaičiuotos plytelės vertė truputi pasinervinti…

Pačios plytelės pirktos Lenkijoje, didelį pasirinkimą ir tikrai geras kainas radome firmoje Euro ceramika – iš čia parsivežėme visas namų plyteles, tik pigesnes, skirtas techninės patalpos bei garažo gindims ir sienoms pirkome Max Lazienki. Plytelės Ispaniškos arba Itališkos, įvairių gamintojų. Klijai naudoti Knauf Flexkleber, glaistai tarpeliams pagrinde epoksidiniai iš Euro ceramikos. Nors dirbti su jais sunkiau, bet kokybė tikrai geresnė. Vaikų san mazge dušo kabinos siena išklota mozaika, kur daug tarpelių – Mindaugas gyrė epoksidinį glaistą, bet paprastoms plytelėms jį naudojo nenoriai… Pirmo aukšto grindims naudojome dideles 100×50 plyteles, noras buvo sukloti visai be tarpelių, bet plytelių kokybė nebuvo pakankamai gera ir teko daryti minimalius tarpelius – epoksidinis glaistas niekaip nenorėjo lysti į 1mm tarpus, todėl teko naudoti įprastą cementinį glaistą.

Taigi nuo pradžių kaip viskas vyko. Patalpų sienos buvo išklijuotos gipso kartono plokšte, pagrinde žalia (atsparesne drėgmei) todėl sienų lygumo klausimas nebekilo. Bet papildoma hidroizoliacija vis tik reikalinga, būtina! Tam naudojome tepamą Knauf izoliaciją, nors panašius darbus Švedijoje dirbantis draugas griebėsi už galvos – Švedijoje draudžiama tepti izoliaciją, ji naudojama ruloninė.  Kaip atrodo hidroizoliacija:

Beje, prieš tai pasidarbavo santechnikai, sumontavo potinkinius vamzdynus bei termostatus:

Hidroizoliacija įrengta tik san mazguose, techninėje patalpoje to nedarėme. Čia sienų plytelės suklotos tiesiai ant GKP, grindų – ant išlyginamojo sluoksnio, kuriam naudojome mišinį pagamintą Lietuvoje – Sakret. Išbandėme – Sakret kokybė tikrai gera, todėl ir kitur naudojome būtent jį, brendiniams gaminiams neišlaidaujant. Keletas vaizdų iš patalpos, kurioje bus (iš tikrųjų jau yra) sumontuoti namo inžinieriniai įrenginiai:

Grižkime prie san mazgų. Žaliai baltas yra vaikų san mazgas:

Baltai juodai raudonas – tėvų san mazgas:

Baltai pilkai juodas pirmo aukšto san mazgas:

Kol kas lieka neparodytos pirmo aukšto svetainės grindys. Nėra galimybės padaryti nuotraukų, grindys užklotos plėvele – vyksta intensyvūs dažymo bei tapetavimo darbai. Todėl didžiosios grindys bloge atsiras vėliau.

Šiandien (2012 04 16) yra naujienų apie Ia grindis. Po ilgų ieškojimų pagaliau radau kas iš plytelių ir jų atraižų pagamins kokybiškus plintusus (grindruostes).Už informacinę pagalbą labai dėkingas Pauliui. Plintusai supjauti 8cm pločio ir 50cm ilgio juostos, viršutinė briauna užapvalinta, nušlifuota – vaizdelis labai liuks 🙂 už šį darbą dėkingas Sauliui 8699 36975. Dabar belieka sulaukti, kada Mindaugas suras laisvą pusdienį ir sudės juos į vietą.

Plintusas iš arti:

Šitaip atrodo sudėti, tik dar ne glaistyti ir ne silikoninti:

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized ir pažymėtas , , , , , , , , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

9 komentarai

  1. pasyvus sakė:

    Tai kada įkurtuvės 🙂 ?

    • Vilius sakė:

      Sveikas Mintai,
      Įkurtuvės artėja, tik ne taip greitai kaip norėtųsi…bet jau tikrai greitai 🙂
      Pas patį matau irgi dideli pokyčiai – naujas blogo formatas…taigi lauksime jo besiplečiant, sėkmės darbuose ir jų aprašymuose!

  2. Blakis sakė:

    Kas per naujas formatas, ko nežinau? 🙂 Nu nesvarbu, jau isivedžiau kartotekon 🙂
    Kai prieinama prie plytelių, tapetų, dažymo, tai jau galima ir rankytem trint – didžioji darbo dalis jau padaryta ir tuoj bus galima ištiest kojas pailsėt. Susipavydėjau net.. 😦
    Matyt geras Meistras, bet skaičiuot iki plytelės tikslumu nesiryžčiau, nebent plytelės pirmaklasės ir broko nebūva, nors būva vietų kur tiesiog atsimeta plytelės dalis jei nori gražiai suklijuoti ir gerai jei paskui tas likutis pasinaudoja 🙂 nu bet Meistras tam ir Meistras.
    Dėl hidroizoliacijos klausimų net nekyla, keista tik kad pas Švedus ją tept draudžiama, kaučiukas juk labai elastingas ir tam labai puikiai tinka.
    Su Velykom Jus 🙂

    • Vilius sakė:

      Sveikas Blaki,
      Mintas turėjo kitą internetinį projektą, jį po truputi plėtojo, bet šiandien žiūriu pasikeitė talpintojas, tai ir pats formatas bus kitas.
      Na realiai darbai yra labiau pasistūmėję nei plytelės, tik nesinori dėlioti kasdien tarpinių nuotraukų, kažkodėl nusprendžiau sulaukti darbų pabaigos ir tada jau vienu prisėdimu pateikti viską nuo A iki Ž, bet ir tai nesekasi 🙂 dėl uždengtų grindų. Šis etapas (apdaila) labai įdomus, bet kartu nervus gadinantis. Su žmona taip jau pasidalinę darbus, kad aš rūpinuosi inžinieriniais, konstruktyvo reikalais, ji – grožiu 🙂 aišku tariamės ir nepriiminėjam vienašališkai sprendimų. Ji rinkosi tapetus, dažus ir vis klausia – a čia gražu, ar tiks…parsivežėm bankę dažo, imu volelį, patepu gal pusę kvadrato – nu nei šis nei tas…ne spalva, bet pravalas…Po savaitės peckeliai nudažo ta spalva tris sienas, žiūrim – nu blin gražu:) o atrodė dažus išpylt (tik kur??? į kanalizaciją juk nepylsi :)) Tai va, turiu prisipažint ir pasigirti, kad su žmona man labai pasisekė, nuo tada aklai pasitikiu, kas su dizainu viską permečiau ant jos pečių ir rezultatai džiugina.
      Iš tikrųjų Mindaugas tikra dievo dovana 🙂 plyteles skaičiavau aš pats, sėdžiu Varšuvoj parduotuvėj, sakau duokit iš printerio porą lapų, greit brūkštelėjau sienų išklotines, telefono skaičiuotuvu sudauginau, truputi atsargos užmečiau ir užsakiau…paskui Mindaugas sako “koks čia ble plyteles skaičiavo?“ 🙂 Blogiausia, kad neatsižvelgėm į potinkinius rėmus, juos apsukus GKP atsirado šioks toks kvadratūros nesąryšis, bet finale viskas liuks.
      Švedijos statybų standartai skiriasi nuo mūsiškių, ten daug įtakos daro draudimo bendrovės, todėl naudoja tik ruloninę, ir didelių matmenų, su minimum dūrimų ir užleidimų. Aš pats su šiais reikalais nesusiduriu, todėl pasitikiu Mindaugu, jei sako atvežk – varau ir parvežu, jis su san mazgais reikalų turi nuolat, manau būtų kvaila ginčytis.

  3. Olegas sakė:

    Sveiki, kokias grindis desite darbo kambaryje ir antro auksto kambariuose?

    • Vilius sakė:

      Darbo kambarys – pas mus projekte įvardintas kaip pirtis, kurios atsisakėme, ten suklotos plytelės. I a svečių kambaryje – kiliminė danga. II a visi kambariai bus iškloti kilimine danga, išskyrus vieną vaikų žaidimų 🙂 ten bus išlietas natūralus linoleumas. Vėlgi truputi skubinate, lukterkit porą savaičių, bus apie tai postas.

  4. nerius sakė:

    sveiki,
    o tuos plytelinius plintusus gal zinote kaip pjovė ?

  5. Kaip velnioniškai šaunu, kad dalinatės tokia vertinga informacija! Mes savarankiškai bandėme, kaip ir pirmas blynas nelabai gavosi, tačiau jei kitą kartą bandysim, tai būtinai žinosim kur kreiptis. Algimantas

Parašykite komentarą